کاوشگر لینوکس

آموزش لینوکس و معرفی نرم افزارهای کاربردی مرجع باز (open source)

کاوشگر لینوکس

آموزش لینوکس و معرفی نرم افزارهای کاربردی مرجع باز (open source)

نصب و شناسائی ابزارهای ISA در لینوکس

با توجه به بروز پاره ای مشکلات برای برخی دوستان در هنگام نصب لینوکس در سیستمهای نسبتا قدیمی تر که مربوط به نصب ابزارهای اتصال و اجرا از نوع  ISA  میباشد تصمیم به نگارش این مقاله گرفتم تا پاره ای از سئوالات مهم در این زمینه پاسخ داده شود .

ابتدا باید بدانیم که با وجود قدیمی تر بودن تکنولوژی ISA نسبت به PCI  و  PCI-EXPRESS  و ... این ابزارها (device)  مثل مودمهای نوع ISA  و کارتهای صدای ISA و  ...  معمولا درلینوکس بصورت خودکار بوسیله هسته کرنل شناسائی میشوند .

فقط درصورتی ابزارهای ISA توسط کرنل شناسائی نخواهند شد که این ابزارها از نوع اتصال و اجرا مناسب برای ویندوز یا plug and play  طراحی شده باشند . در اینصورت هسته کرنل برای شناسائی این ابزارها ابتدا نیازمند برنامه جانبی isapnptools  خواهد بود .

راه حل این مشکل این است که ابزار isapnptools  را با افزودن دستور اجرای آن در یک اسکریپت راه انداز سیستمی هنگام بوت شدن سیستم فعال نمائیم تااین برنامه کمکی در هر بار راه اندازی سیستم بطور اتوماتیک اجرا گردد.

در اینصورت این برنامه device های نوع ISA  را شناسائی کرده و آنها را برای درایورها یا همان ماژولهای هسته کرنل یا برنامه های کاربردی دیگر قابل دسترس می نماید .

بعنوان یک مثال : اگر شما بخواهید یک کارت صدای نوع ISA  از نوع اتصال واجرا را در لینوکس نصب و از آن استفاده نمائید نخست باید درایور مناسب با مدل کارت صدای خود را هنگام نصب یا پس از نصب لینوکس  با پیکربندی هسته بصورت یک ماژول متصل شونده به هسته کامپایل نموده (به مقاله پیکربندی مجدد هسته لینوکس مراجعه شود) و سپس دستور اجرای برنامه isapnptools  را در یکی از اسکریپتهای راه انداز یا bootup scripts  سیستم خود واقع در مسیر /etc/init.d/boot.local  اضافه کنید .

(نکته : اسکریپت یک فایل متنی قابل اجرا است که درست همانند همتای ویندوزی خود یعنی فایل دسته ای یا batch files  فرامین موجود درآن هنگام اجرای اسکریپت خط به خط اجرا میگردد . ضمنا نام و مسیر اسکریپتهای راه انداز سیستمی در توزیعهای مختلف لینوکس ممکن است کمی متفاوت باشد ولی این مسیرها از روی اصول نامگذاری فایلها و مسیرها در لینوکس معمولا به سادگی قابل فهم و شناسائی هستند).

نظرات 4 + ارسال نظر
شروین دوشنبه 10 اسفند‌ماه سال 1383 ساعت 12:33 ب.ظ http://vanakiii.persianblog.com

سلام مهرداد جان مرسی از وبلاگت خیلی استفاده کردم.
من هم لینوکس کار میکنم. مقالات وچیزهای زیادی از لینوکس دارم خوشحال میشم که باهتون همکاری کنم.
بهم سر بزن.

بهرام یکشنبه 16 اسفند‌ماه سال 1383 ساعت 04:19 ب.ظ

سلام دوست عزیز وبلگت بسیار عالی هست ادامه بده
ببین دوست عزیز من هم یک لینوکس کار مبتدی هستم و دوست دارم ویندوز را کنار گذاشته و لینوکس رو اورم ولی به مشکلی نسبتا بزرگ مواجه شدم و اون هم این هست که مودم من Acorp M-56irw2 هست که چیبست ان Intell هست و من هر کار کردم روی لینوکس نصب نمی شود حتی من لینوکس جدید Fedora 3 را امتحان کردم ولی باز به مشکل برخوردم اگه به من کمک کنی خیلی ممنون میشوم

مهدی پنج‌شنبه 18 فروردین‌ماه سال 1384 ساعت 09:33 ب.ظ

سلام آقا مهرداد سال نو مبارک ، من تازه زدم تو خط لینوکس ، فعلا یه سوزه ۹ نصب کردم ، میخوام به اینترنت وصل بشم باهاش مودمم هم نصب شده فقط نمیدونم چی کار دیگه باید بکنم که به اینترنت وصل بشم ، اگر امکان داره برام بنویسین.واقعا ممنون میشم

[ بدون نام ] یکشنبه 21 فروردین‌ماه سال 1384 ساعت 10:56 ق.ظ http://scooby.blogfa.com

اقا مهرداد من هم همان مشکل اقا مهدی رو توی سوسه ۹.۲ دارم لطفا کمکم کنید.
مرسی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد