(در ادامه مقاله قبلی) : هسته kernel سیستم عامل لینوکس سپس هریک از برنامه های کاربردی خود و نصب شده روی سیستم را یکی پس از دیگری اجرا نموده و در صورتی که در مورد هر برنامه ها همه چیز درست کارکند برنامه بعدی را به اجرا می گذارد.
در مرحله نخست هسته kernel میبایست فایل initrd یانامی مشابه حاوی عبارت init را به اجرا گذارد که حاوی اطلاعات مهمی مثل نام برنامه های کاربردی و فایلها و یا سایر موضوعات مرتبط با کامپیوتر است.
بعد از اینکه هسته کرنل فایل init را به اجرا گذاشت دیگر هیچ برنامه دیگری را اجرا نخواهد کرد و مدیریت عملیات سیستم را کاملا بعنوان مدیر سرویس دهنده کامپیوتر و نه بعنوان یک برنامه اجرا شده بدست می گیرد.
برای اینکه ببینیم بعداز مراحل بالاآمدن هسته سیستم عامل کامپیوتر چه عملیاتی را انجام میدهد باید نگاهی به مراحل اجرای init بیندازیم . درحال عادی init کامپیوتر را وامیدارد که وارد یک سری عملیات پیچیده شود که در انواع کامپیوترها باهم متفاوت خواهند بود .
برای لینوکس نسخه های متفاوتی از init وجود دارد که هر نسخه یک سری عملیات خاص خودرا انجام میدهد . این عملیات بستگی کامل به نوع توزیع مورد استفاده در هنگام نصب لینوکس و قرارگرفتن یا نگرفتن کامپیوتر برروی شبکه network دارد . در هر صورت تعدادی از عملیات روتین که موقع اجرای کدهای init برروی کامپیوتر به اجرا گذاشته میشوند عبارتند از :
· سیستم فایل مورد استفاده برروی هاردیسک بررسی میشود . فایل سیستم ها مثل EX3 یا EX2 یا FAT به کرنل خواهند گفت که چه قسمتی از هارد دیسک حاوی اطلاعات و چه قسمتی شامل فضای خالی است . متاسفانه بنابه دلائلی همچون قطع ناگهانی جریان برق ممکن است فایل سیستم در شناسائی فضای آزاد یا استفاده شده هارددیسک دچار اشتباه شده و این خطا به از دست رفتن دائمی اطلاعات منجر گردد . (به همین دلیل است که ماهرگز نباید کامپیوتر خودرا بدون طی مراحل استاندارد shut down خاموش کنیم) . البته تعدادی برنامه اختصاصی مثل fsck برای تصحیح خطاهای ایجاد شده در این قبیل موارد طراحی گردیده و سیستم لینوکس یا کاربران آن بصورت دستی یا اتوماتیک خواهند توانست تاحد زیادی این خطاهای ایجاد شده را ترمیم کنند .
· برنامه های مسیر یاب routing شبکه برای کاربرروی شبکه اجرا میگردند .
· فایلهای موقت temporary ایجاد شده توسط برخی برنامه های کاربردی پاکسازی میشوند .
· ساعت و تقویم سیستم system clock با اطلاعات موجود از طریق GMT و ساعت بایوس به روز میگردد . در این مرحله ساعت بومی تنظیم شده برروی سیستم شما در اولویت قرار دارد .
بعد از به اتمام رسیدن فعالیتهای init و انجام روندهای مشابه فوق الذکر در پروسه boot-up به مرحله اجرا و انجام پروسه ها و برنامه های زمان بندی شده میرسیم .
در این مرحله نقش init بعنوان سرپرست parent سایر روندها در سیستم لینوکس قطعی است .
در unix یک پروسه را به سادگی میتوان با اجرای یک برنامه مقایسه کرد و چون هربرنامه بارها و بارها میتواند اجرا شود و نقشهای متفاوتی را بعهده بگیرد پس دویا چند پروسه را میتوان برای یک برنامه واحد مشاهده کرد .باید اذعان کرد که تعداد بسیار زیادی پروسه و زیر پروسه ها در این مرحله به اجرا گذاشته میشوند . بعنوان مثال یکی از پروسه های احضار شده Fork نام دارد و پروسه Fork خود شامل پروسه های متعدد دیگری در داخل خود میباشد .