روزنامه جام جم : اولین بیل گیتس شکن

در ابتدا کامپیوتر بود و سیستم عامل نبود و هر چه بود دست کله گنده ها بود و کله گنده ها سیستم عاملهاشان را به قیمت خون پدرشان می فروختند.

کامپیوتر و سیستم عامل اقلام دارای کاربرد نظامی محسوب می شدند و کسی حق نداشت اسرار این دو قلم را لو بدهد مبادا سرخها ازش استفاده کنند.

جنگ سرد که تمام شد ، کابوس از میان رفت ، می شد دیگر به عمومی کردن سیستم عامل فکر کرد اما مایکروسافت به عنوان تولیدکننده داس و ویندوز حاضر نبود دست از این تجارت پرسود بکشد و اسرار را بر ملا کند.هم به این دلیل که حفره های بی شمار سیستم عاملش آشکار می شد و هم به این دلیل که دیگر نمی توانست قیمت های گزاف روی محصولاتش بگذارد.

در همین فضا بود که یک استاد دانشگاه هلندی به نام اندرو اس تننباوم در کتابش ، سیستم عامل آموزشی و در عین حال واقعی مینیکس را که برای میکروچیپ 8086 اینتل طراحی کرده بود به زبان C و در 12 هزار خط در اختیار دیگران گذاشت. بوم. دنیا باخبر شد و هر هکری یک نسخه از کتاب تننباوم خرید و شروع کرد به ور رفتن و تکمیل کردن مینیکس برای خودش. داشتن یک سیستم عامل کاملا شخصی لذت کوچکی نبود.

گسترش و کارآمدی لینوکس به جایی رسیده که شرکت هایی مثل IBM که زمانی سایه لینوکس و لینوکس اش را با تیر می زدند حالا به اهمیت ماجرا پی برده اند.

یک پسر بیست و یک ساله فنلاندی سوئدی زبان ، به نام لینوس بندیکت توروالدز هم یکی از این هکرهای سر خود بود که می خواست با مینیکس ، سیستم عامل حرفه ای درست کند. بالاخره هم طاقت نیاورد و یک نامه برای گروه کاربران GNU فرستاد که "از یک سیستم عامل چه توقعی دارید؟ مال من دارد حاضر می شود."خوبی این سیستم عامل و کارهایی که تحت عنوان GNU انجام می دادند این بود که تمام کدها و برنامه ها در اختیار همه بود و می توانستند کار را سطر به سطر ببینند و دنبال کنند. وقتی لینوس کارش را منتشر کرد ، استاد تننباوم یک نامه برایش فرستاد و بهش گفت که کارش ایرادهای اساسی دارد و اگر دانشجوی او بود بابت این کار محکوم به فنا نمره بالایی نمی گرفت.

لینوس هم در جواب گفت "تو استاد دانشگاه ای. کارت این است که تحقیق کنی و با مینیکس مغز خراب کنی." و جنگی شروع شد که هر چند آن وقت کسی حدس نمی زد ، لینوس و طرفداران روزافزون خودش و سیستم عاملش در آن پیروز شدند. این گونه لینوکس از پیوند لینوس با مینیکس متولد شد و جدی ترین رقیب ویندوز شد.

نزدیک 15 سال از این تولد عجیب گذشته و بی شمار پدر و مادر به پرورش این نوزاد عجیب کمک کرده اند. گسترش و کارآمدی لینوکس به جایی رسیده که شرکت هایی مثل IBM که زمانی سایه لینوس و لینوکسش را با تیر می زدند حالا به اهمیت ماجرا پی برده اند و سالانه مبالغ هنگفتی خرج گسترش و بهسازی لینوکس می کنند.

حالا دیگر لینوکس از شکل متنی هم خارج شده و توانسته اند به آن فضای گرافیکی و توان تطابق با نرم افزارهای تحت ویندوز نیز بیفزایند.لینوس الان 36 ساله ساکن ایالات متحده امریکا (سانتاکلارا-کالیفرنیا) است و 2 دختر کوچک دارد.او بر خلاف بقیه مبتکرها در ثروت افسانه ای غرق نشده و زندگیش نسبتا معمولی است.او ترجیح داد به جای این که بیل گیتس دوم بشود ، اولین بیل گیتس شکن بشود.

منبع : روزنامه جام جم